חברת בבילון כמקרה מבחן ליזמות עסקית עקבית
לא אחת אנו שומעים מאנליסטים ומשקיעים בארה"ב כי ההייטק הישראלי נודע בעולם בזכות היזמות האמיצה שלו, הראש המתוחכם והיצירתי והידע הרב בתחום התוכנה. נדמה כי לתעשיית התוכנה בארץ יש את כל המרכיבים שיכולים להפוך אותה לתעשיה המובילה בעולם אך בכל זאת קיים מרכיב אחד שחס
לא אחת אנו שומעים מאנליסטים ומשקיעים בארה"ב כי ההייטק הישראלי נודע בעולם בזכות היזמות האמיצה שלו, הראש המתוחכם והיצירתי והידע הרב בתחום התוכנה. נדמה כי לתעשיית התוכנה בארץ יש את כל המרכיבים שיכולים להפוך אותה לתעשיה המובילה בעולם אך בכל זאת קיים מרכיב אחד שחסר לתעשייה הזו - עקביות וגדילה עצמאית. המאמר יעסוק בשתי דוגמאות, חברת ICQ וחברת בבילון, ועל ההבדלים ביניהם באופן שבהן הצלחתן נתפסת בקרב השוק העסקי המקומי.
נראה על פניו שבתרבות העסקית הישראלית מעריכים יותר אנשים שמצליחים למצוא בעיה, לתפור לה פתרון ייחודי ומוצלח ולמכור את הפיתרון ב"אקזיט" מהיא לחברת ענק בחו"ל, מאשר אנשי עסקים שמצליחים לבנות מותג מוצלח ועקבי שירוויח את אותם סכומים של כסף לאורך זמן, תוך שהוא מעסיק עשרות ולפעמים מאות עובדים מקומיים.
שתי דוגמאות בולטות והפוכות לתופעה הן חברות ICQ הישראלית וחברת המילונים הממוחשבת - בבילון. בעוד החברים מ-ICQ מכרו את התוכנה שהם במחיק מדהים וזכו לכותרות והילה, תוכנת בבילון הישראלית שקמה בשנת 1997 הפכה לפיתרון התרגום הנפוץ ביותר בעולם, עם תמיכה ביותר מ-75 שפות שונות ועם עשרות מיליוני מנויים בתשלום ברחבי העולם.
אינני אומר כי אין יתרונות בשיתופי פעולה עם חברות ענק אך חברת בבילון מצביעה גם על דרך אחרת של גדילה מבוקרת והשתלטות איטית אך בטוחה של תעשיית ההייטק בישראלית על נישה מאוד יוקרתית בתחום התוכנה העולמי.
כיום בבילון מעסיקה מאות עובדים ישראלים וזרים ברחבי העולם, משלמת מיסים כאן בארץ ומביאה גאווה רבה לתעשייה המקומית. אם המאמר הזה יכול לתרום לכך שמי שיקרא אותו יחשוב פעמיים על האופן בו הוא מעניק הערכה לאנשי עסקים ישראלים, אולי בעתיד התעשייה הישראלית תוכל לצמוח באופן מבוקר ועקבי יותר עד שתשיג את מקומה האמיתי בקדמת תעשיית התוכנה בעולם.
http://www.xn--4dbbaqbvdawd4afj.com/